vineri, 27 septembrie 2013

Ochelari de vedere - intretinere



Te-ai intrebat vreodata cum sa ai niste ochelari de vedere intretinuti asa cum se cuvine pana la urmatorul examen oftalmologic?

 Vrei să afli cateva metode prin care ai putea sa ii intretii fara probleme? Citește mai departe.


  1.  Scoate-i cu două mâini, în loc de una singura. Daca ii scoti cu o singura mana, le vei slabi ramele care vin pe urechi. 
  2.  Nu-ti pune ochelarii pe cap. Acest lucru le poate deforma forma și există o șansă mai mare de a cădea de acolo și sa-i spargi in felul asta.
  3.     Incearca sa nu pui ochelari de vedere pe ochi impingandu-i cu un deget pe nas. Acest lucru cauzeaza stres pe cele 2 suporturi de plastic care situeaza ochelarii pe nas de-o parte si de alta nasului.  În schimb, la ochelari de vedere apuca-i cu mainile de rame si aseaza-i pe ochi. Asa se aseaza niste ochelari de vedere pe ochi.


         4. Cumpara-ti o panza speciala pentru curatarea ochelarilor.

  Acestea le gasesti disponibile la optometristi, dar si la supermarketuri. Nu sunt scumpe oricum. Pentru a le curăța lentilele, ține ochelari de vedere ferm într-o singură mână. Clăteste-ti ochelarii cu apa curată pentru a îndepărta orice particule de praf sau murdarie. Ia cârpa sau panza speciala intr-o singura mână și freaca ușor ambele laturi ale fiecărei lentile până când nu mai poti vedea nici cea mai mica pata. Sufla pe lentile ușor, astfel încât să poti depista si cea mai mica pata pe care ai omis-o. Dupa aceea sterge-ti rapid ochelari de vedere.

 Nu folosi niciodată următoarele:

·         O tesatura sau un material murdar sau aspreu cu care sa stergi lentilele

·         Servetele sau tesaturi ordinare- aceste fibre pot zgâria lentilele

·         O pana de curatare din microfribra murdara. Cand nu folosesti carpa speciala din microfibra pentru a-ti curata ochelari de vedere, pune-ti ochelarii in cutia lor. Altfel vor colecta praf, iar lentilele li se vor zgaria.

5.      Foloseste o soluție buna pentru a dizolva orice pete. Sau daca nu vrei asta cumpara-ti un pulverizator pentru curatarea lentilelor. Pulverizeaza o cantitate mică pe ambele lentile  și se repetă pasul de mai sus.



6.      Cumpara  un kit de intretinere pentru ochelari de vedere. Acestea sunt disponibile la ghișeul unor piețe, farmacii importante , furnizori de ochelari  si birouri de oftalmologi.

Uneori, șuruburile care mentin ramele ochelarilor se pot desprinde  sau slabi. Poti face rost fie de o șurubelniță mică și sa o strangi singur, fie poti vizita un optometrist care sa faca treaba in locul tau. 



7.      Ajusteaza-ti ochelarii o dată sau de două ori pe an. Acest lucru are legatura cu pasul de mai sus. Dacă te duci înapoi de unde i-ai luat odată la șase luni sau la un an, ei iti vor ajusta ochelari de vedere cel mai probabil gratuit. Tehnicianul optic ii va examina pentru uzura, le va verifica din nou forma și se va asigura ca sunt la fel ca noi. Daca este nevoie de o inlocuire de piesa, de obicei, se rezolva gratuit sau vei fi taxat cel mult cu o suma modica. De multe ori, poti avea parte de aceste servicii in orice cabinet optic indiferent ca ai cumparat niste ochelari de acolo sau nu.

8.       Păstrați ochelari de vedere în cutia lor atunci cand nu-i porti. Fa rost de o asemenea cutie gratuit de la oftalmologul tau sau cumpara una.




Sper sa-ti prinda bine sfaturile pe care ti le-am scris in acest articol. Daca totusi iti doresti sa scapi de ochelari de vedere sau chiar de lentile de contact, insa fara sa ajungi la operatii, iti recomand sa inveti cum sa-ti imbunatesti vederea in mod natural, fara riscuri, eficient si economic! 

Află mai multe AICI!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu