luni, 16 septembrie 2013

Ochelari de vedere sau lentile de contact: care este cea mai buna solutie pentru tine?


Lentilele de contact sau ochelari de vedere au atât avantaje, cât și dezavantaje. În cele din urmă depinde de ce tine ce ti se potriveste cel mai bine si cu ce te simti cel mai comfortabil. Cu apariția lentilelor de contact, ochelari de vedere au ramas in urma. Dar există încă multe persoane care prefera confortul de a putea scoate si pune pe ochi ochelarii ori de câte ori doresc. Aici sunt argumente pro și contra pentru ochelari de vedere si lentile de contact:

Argumente Pro și Contra pentru ochelari de vedere

Argumente Pro

Ochelarii sunt primul lucru prescris atunci când o persoană dezvoltă vederea slaba. Cei mai mulți oameni nu se simt comfortabili sa-si puna un deget in ochi, de aceea ochelarii reprezinta pentru ei cea mai buna solutie.


Ochelarii sunt foarte buni pentru copii deoarece copiii s-ar putea răni atunci când incearca sa-si fixeze lentilele de contact.
Ochelari de vedere sunt ușor de manevrat. Ii poti da usor cu usurinta ori de câte ori doresti, fără a fi nevoie să iti faci griji in legatura cu mâinile curate .

    Deoarece există o mare varietate de stiluri si modele disponibile, ochelari de vedere pot fi folositi pentru a face o declarație de moda. Multe celebritati poarta ochelari de designer care i-au adus inapoi in modă.

    Nu există aproape nici o întreținere pentru ochelari de vedere . Tot ce trebuie să faci este să ii stergi.
 
Argumente Contra
 
    Ochelarii nu oferă o acoperire suficientă pentru vederea periferică.
 

    O altă problemă este că nu te ajuta cu nimic daca porti ochelari de vedere in ploaie. Dacă ai o vedere foarte slabă, ploaia sau ceata iti poate cauza probleme serioase de vedere.

De asemenea si ei iti pot crea iritatii(pe nas) daca ii porti mult.     
 
Argumente Pro și Contra de lentile de contact
 
Argumente Pro
 
    Lentilele de contact oferă cea mai bună vedere, deoarece acestea se potrivesc în ochi și poți avea o vedere clara pe tot parcursul zilei. Atât vederea in fata cat si cea periferica este excelenta.
 

    Cand porti lentile de contact,nici nu-ti dai seama ca le porti, spre deosebire de ochelari.

    Nici nu se pune problema de a avea probleme de vedere atunci cand ploua sau este ceata.

    Dacă esti un atlet sau un activist în aer liber, lentilele de contact pe care le ajuta foarte mult.

 Trebuie doar să le pui pe ochi și apoi sa le scoti pe timp de noapte. Poti purta chiar ochelari de soare fără nici o problemă, pe langa lentile de contact.

    Dacă esti pasionat de modă, poți obține lentile de contact colorate și de a fi o persoana diferita in fiecare zi prin schimbarea culorii ochilor.
 
Argumente Contra
 
    Dacă esti greu de multumit in legatura cu ochii tăi, atunci lentilele de contact nu sunt pentru tine. Iti va fi greu sa le amplasezi la nivelul ochilor.
 

    Lentilele de contact necesită o întreținere corespunzătoare. Ele au nevoie să fie curățate zi de zi. In caz contrar ar putea provoca infecții oculare.

    Există o anumită perioadă în care poți purta lentile de contact. Dacă le utilizezi, după ce au expirat, ar putea duce la orbire.
 
CONCLUZIE
 

La sfârșitul zilei, tu stii care este cea mai buna solutie pentru tine: ochelari de vedere sau lentile de contact. Este mai bine dacă te adresezi medicului intrebandu-l ce este mai bun penru afectiunea ta.

 Poti încerca și vedea care iti convine. Fie că alegi ochelari de vedere, fie ca alegi ochelari, ambele sunt avantajoase dacă sunt folosite în mod corespunzător.

Daca iti doresti sa scapi de ochelari de vedere sau lentile de contact, fara operatii, atunci iti recomand sa afli mai multe despre metode si tehnici naturale pentru imbunatatirea vederii, cu un click AICI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu